[...] ale psychicznie mądrzejsze posunięcie. Czy istnieje jakaś granica której nie przekraczać? Jest zbyt wiele zmiennych,ale taka granica dla młodego,zdrowego faceta wydaje się być ok.1600kcal. To jest granica której raczej nie warto przekraczać. . Ad B) Trening aerobowy jest uważany za podstawę każdego cyklu redukcyjnego i uskuteczniany [...]
[...] linolowym, wspomagającym naszą dietę. Jest to naturalny kwas tłuszczowy, który pozwala na zmniejszanie poziomu cukru, cholesterolu i trójglicerydów we krwi. To połączenie, daje świetne właściwości trawienne, oraz odpornościowe,jeśli chodzi o zakres naszego całego organizmu. Dzięki ekstraktowi zielonej herbatki , poczujemy się stabilnie oraz [...]
[...] powinno się dostarczać więcej kalorii niż się zużywa każdego dnia. Aby tracić tkankę tłuszczową trzeba zrobić odwrotnie. Zwykle 20 % wzrost/obniżka kalorii w diecie wydaje się odpowiednią ilością dla większości ćwiczących. Nie jest to drastyczny wzrost/obniżka, dlatego nie powinna prowadzić do nadmiernej utraty mięśni/niechcianego [...]
[...] czy zwykła dieta. Z drugiej strony na pewno nie masz “za dużej ilości mięśni” tylko zupełnie normalna i jeżeli schudniesz zobaczysz ze masz uda szczuplejsze niż ci się wydaje. Z łydkami tak samo jest spora grupa ludzi mająca je większe niż przeciętna i zostaje nam się tylko z tym pogodzić. Wracając, do najczęstszej “bolączki” pań –ud., [...]
[...] i tłuszczami. Zasadniczym błędem odchudzających się jest całkowita eliminacja tłuszczów z diety. Ma to nawet swoje uzasadnienie, bo: - są najbardziej kaloryczne (1g daje ok. 9kcal, zaś 1g b/ww tylko ok. 4) - najczęściej eliminowane są tłuszcze nasycone, gdyż innego rodzaju obywatel zwykle nie uwzględnia w swym jadłospisie. Wielu z was [...]
[...] masę mięśniową. Jedynym z najbardziej efektownych sposobów szybkiego zdobywania masy jest używanie dużych obciążeń w podstawowych ćwiczeniach na duże obszary mięśniowe, co daje zarówno przyrosty masy jak i siły. Ćwiczenia z dużym obciążeniem na klatkę, barki grzbiet, barki, nogi i ramiona dają dobra podstawę do dalszego treningu na kształt i [...]
[...] masę mięśniową. Jedynym z najbardziej efektownych sposobów szybkiego zdobywania masy jest używanie dużych obciążeń w podstawowych ćwiczeniach na duże obszary mięśniowe, co daje zarówno przyrosty masy jak i siły. Ćwiczenia z dużym obciążeniem na klatkę, barki grzbiet, barki, nogi i ramiona dają dobra podstawę do dalszego treningu na kształt i [...]
[...] zabierał jedzenie ze sobą. Nasza rada: kup małą lodówkę, by móc zabierać ze sobą jedzenie i jeść tyle razy dziennie, ile trzeba. Jeśli to zrobisz, poczujesz, że twój trening daje lepsze efekty. Jeśli wychodzisz z domu po śniadaniu (posiłek pierwszy) i wracasz dopiero przed pójściem spać (posiłek szósty), to znaczy, że co najmniej cztery posiłki [...]
[...] i roślinnych. (o tym zresztą już napisałem jeden artykuł na forum - link podam na koniec) Białka powinny być dostarczane w równych porcjach w każdym posiłku.Przeważnie podaje się zasade że jednorazowo nie ma sensu spożywać więcej niż 30-40 gram białka , gdyż organizm nie poradzi sobie z taką dawką. Oczywiście zależy to też w dużej mierze od [...]
[...] w tych sytuacjach dawki: 12,5 - 20g wymagają nadzoru lekarza! Arginina obniża poziom syntezy białek nowotworu, przez co może spowalniać jego rozwój. Część badań poddaje w wątpliwość tę cechę argininy. W jednym badaniu podawano argininę (20g/dzień) bez innych towarzyszących związków (jak np. n-3 kwasy tłuszczowe) i nie osiągnięto żadnej [...]
[...] w tych sytuacjach dawki: 12,5 – 20g wymagają nadzoru lekarza! Arginina obniża poziom syntezy białek nowotworu, przez co może spowalniać jego rozwój. Część badań poddaje w wątpliwość tę cechę argininy. W jednym badaniu podawano argininę (20g/dzień) bez innych towarzyszących związków (jak np. n-3 kwasy tłuszczowe) i nie osiągnięto żadnej [...]
[...] zapotrzebowanie organizmu na ten produkt. Nadmiar zaś tłuszczu może zakłócić proporcje właściwej (przewaga węglowodanów) diety sportowca. Tłuszcz jest trawiony wolno i daje uczucie sytości. Z tego względu jego nadmierne spożycie może spowodować spadek apetytu i zmniejszenie ilości przyjmowanych węglowodanów. W diecie zawodniczej korzystne [...]
[...] zapotrzebowanie organizmu na ten produkt. Nadmiar zaś tłuszczu może zakłócić proporcje właściwej (przewaga węglowodanów) diety sportowca. Tłuszcz jest trawiony wolno i daje uczucie sytości. Z tego względu jego nadmierne spożycie może spowodować spadek apetytu i zmniejszenie ilości przyjmowanych węglowodanów. • W diecie zawodniczej [...]
[...] spoczynku, a synteza białka w mięśniach jest dwukrotnie wyższa po treningu, niż w fazie spoczynku. Dlatego najważniejszym elementem jest wykorzystanie tych możliwości jakie daje nam trening i nasze ciało poprzez prawidłową suplementacją potreningową: http://www.sfd.pl/Potreningowa_suplementacja__potreningowe_okno_anaboliczne-t699437.html [...]
[...] ćwiczenie. 2. Martwy ciąg na wyprostowanych nogach Ćwiczenie to powoduje niesamowite pieczenie w mięśniach. Można je wykonywać zarówno przy pomocy sztangi, jak hantli(co daje większą możliwość rozciągnięcia mięśni dwuglowych). Przy tym ćwiczeniu należy zachować szczególną ostrożność, gdyż podnosimy duży ciężar, a ruch tutaj wykonywany sprzyja [...]
[...] i dorzucić białko? Nadmiar węglowodanów nasz organizm przerabia na tłuszcz i magazynuje je w ciele. Często słyszę że nie można jeść tłustych potraw na diecie, natomiast wydaje mi się że od tłuszczów groźniejsze są węglowodany (cukry). Groźniejsze dla nas są tłuszcze, które nasz organizm sam produkuje niż te spożywane w pokarmie – podobnie jest [...]
[...] ok. l5% energii dziennej racji pokarmowej. Należy uwzględnić odpowiednią ilość NNKT, wynoszącą nie mniej niż 3% energii dziennej racji pokarmowej, najlepiej jednak 6%, co daje zalecaną obecnie wartość optymalną. Tłuszcz całkowity obejmuje tłuszcz zawarty w produktach czyli tzw. niewidoczny oraz tłuszcz dodany w postaci np. masła, oleju, smalcu [...]
[...] kremowego pożywienia. Dr. Wiliam Ester pisze w Słowniku Naturalnego Jedzenia: ″Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych produktów żywnościowych, jakie natura daje człowiekowi. Dla zainteresowanych eliminacją mięsa ze swej diety nie oferuje jedynie substytutu, lecz pożywienie, które ma zdecydowanie większa wartość dla zdrowia [...]
[...] książek na jej temat. Dietę na dosyć podobnej koncepcji lansuje dr Kwaśniewski, pod nazwa dieta optymalna. Jednak dieta Zarówno koncepcji Atkinsa jaki i Kwaśniewskiego nie nadaje się dla kulturystów, dopiero w 1995 r dr Mauro Di Pasquale wydal książkę "The Anabolic Diet" w której opisał założenia diety nazwanej przez niego dieta anaboliczna. [...]
[...] poziomie, jakim obecnie jesteś można „wycisnąć" z ciebie 100% możliwości treningowych, dlatego nie panikuj widząc harmonogram rozpisany na 5 dni. Tak prowadzony trening daje najlepsze efekty, ale najłatwiej stracić motywację do dalszego ćwiczenia PeCo. Jeżeli zwątpienie cię dopadnie postępuj zgodnie z powszechnymi zasadami: przede wszystkim [...]